Świętokrzyskie Centrum HoReCa
Zajmujemy się profesjonalnymi szkoleniami dla pracowników oraz kursami dla adeptów sztuki hotelarsko-gastronomicznej.
Podstawową naszą działalnością są kursy i szkolenia dla barmanów i kelnerów.
Świadczymy także usługi konsultingu, projektowania
i późniejszego programowania zakładów gastronomicznych
i hotelarskich.
Kursy i szkolenia prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę. Każdy nasz wykładowca/trener posiada wykształcenie kierunkowe, wieloletnią praktykę oraz przygotowanie pedagogiczne.
Proponujemy Państwu profesjonalne szkolenia z zakresu gastronomii, hotelarstwa oraz szkolenia BHP, zarówno dla pracowników jak również uczniów, studentów i osób zainteresowanych tematyką zajęć. Współpracujemy z zakładami gastronomicznymi i szkołami w zakresie kursów i szkoleń specjalistycznych.
Polecamy Państwu kursy:
- barman (30 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych)
- kelner (30 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych)
- barman-klener (70 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych)
Powyższe kursy prowadzimy w oparciu o autorskie, sprawdzone programy nauczania. Kursy kończą się egzaminem teoretycznym
i praktycznym. Każdy uczestnik po pozytywnym zaliczeniu egzaminu otrzymuje certyfikat. Kursy prowadzimy u klienta lub w wynajętych przez nas salach wykładowych. Maksymalna ilość uczetników: 12 osób. Istnieje możliwość zorganizowania indywidualnego kursu na terenie województwa świętokrzyskie przy zebraniu grupy minimum 8 osób (kurs dla osób indywidualnych).
Szkolenia:
- wstępne i okresowe BHP dla pracowników wszystkich zawodów
- pierwsza pomoc przedlekarska
- kurs HACCP, GHP i GMP w gastronomii
Szkolenia prowadzone są zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każdy uczestnik szkolenia otrzymuje stosowne zaświadczenie lub dyplom ukończenia
Kursy i szkolenia z zakresu:
- obsługi gości w lokalach gastronomicznych
- obsługa gości w recepcji
- służba pięter, utrzymanie porządku w hotelu oraz obsługa gościa w pokoju hotelowym
- podnoszenie sprzedaży w hotelarstwie i gastronomii
- skuteczne formy reklamy
- kontrola
- zarządzanie w gastronomii i hotelarstwie
Każdy słuchacz otrzymuje dyplom uczestnictwa. Szczegółowa tematyka szkoleń i kursów ustalana jest każdorazowo z zamawiającym i jest dostosowana do jego potrzeb. Zajęcia poprzedzone są szczegółową analizą i ustaleniem warunków współpracy.
Więcej informacji na naszej stronie Internetowej