Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie
PrezentacjaMapaForumPrezentacja nieoficjalnaZmiana prezentacjiUczniowie
Włoska Szkoła Pizzy

Jachranka, ul. Polna 16, 05-140 Serock
tel. kom. 604-283-272
www:   http://pizza-school.pl
e-mail:   pizza-school@libero.it

Od 01.01.2015 odwiedzono tę wizytówkę 9038 razy.
Chcesz zwiększyć zainteresowanie Twoją jednostką?
Zaprezentuj w naszym informatorze swoją jednostkę ->>>
* szkolnictwo.pl - najpopularniejszy informator edukacyjny - 1,5 mln użytkowników miesięcznie

 

OFERUJEMY KURSY:

- podstawowy grupowy
- podstawowy indywidualny
- zaawansowany grupowy
- zaawansowany indywidualny


Włoska Szkoła Pizzy powstała dzięki 20-sto letniej współpracy włosko-polskiej, a celem szkoły jest promowanie i nauka wypieku klasycznej włoskiej pizzy według oryginalnej receptury oraz wypieku pizzy neapolitańskiej.

Szkoła Pizzy jest zlokalizowana w centralnej Polsce w miejscowości Jachranka k/ Warszawy. Podczas kursów zaawansowanych w weekendy zapewniamy bezpłatny transport z Warszawy do szkoły oraz po zajęciach do pobliskich hoteli i pensjonatów, istnieje możliwość zakwaterowania w szkole.

Kursy składają się z około 8 lub 16 godzin poświęconych części teoretycznej, technologicznej i praktycznej, podczas których nauczymy Państwa jak przygotować i wypiec oryginalną włoską pizzę z pieca opalanego drewnem oraz w klasycznym piekarniku elektrycznym. Szkolenia są prowadzone przez profesjonalną kadrę z Włoch z uprawnieniami "il pizzaiolo qualificato nella pizzeria". Kurs jest zakończony egzaminem praktycznym, po którym wręczamy Państwu międzynarodowy certyfikat Pizzaiolo i prezent.

Program kursów

I część:
  • omówienie technologiczne składników, klasyfikacja mąk
  • omówienie GLUTENU i Enzymów
  • omówienie przepisu na podstawowe ciasto włoskie
  • omówienie fermentacji i dojrzewania ciasta
  • omówienie procesu wyrobu ciasta
  • omówienie temperatury ciasta i otoczenia (kurs zaawansowany)
II część:
  • praktyczne wyrabianie ciasta metodą maszynową lub ręczną
  • wyrabianie i formowanie porcji ciasta "palline"
  • formowanie placka, tylko ręcznie, 2 metody
  • omówienie piekarników: elektryczny i opalany drewnem
  • wypiek samego placka w piekarniku elektrycznym i opalanym drewnem
  • przygotowanie sosu do pizzy i omówienie dodatków
  • wypiek klasycznej pizzy włoskiej w piekarniku elektrycznym i opalanym drewnem (kurs zaawansowany)
  • omówienie i praktyczne wyrabianie ciasta FOCACCIA
III część:
  • omówienie i praktyczne wyrabianie specjalnego ciasta pizza NAPOLITAŃSKA, FOCACCIA
  • omówienie i praktyczne wyrabianie pizzy CALZONE
  • próby akrobatyczne z plackiem

IV część:
  • przygotowanie własnej pizzy na egzamin
  • wspólna degustacja pizzy
V część:
  • wręczenie międzynarodowego certyfikatu, wspólne zdjęcia

UWAGA: jesteśmy jedyną profesjonalną szkołą włoskiej pizzy w Polsce!

Więcej informacji na naszej stronie Internetowej

Pełna prezentacja szkoły pojawi się po zatwierdzeniu oferty przedstawionej szkole.
Jeżeli szkoła nie otrzymała oferty, prosimy o kontakt:

zmiany@szkolnictwo.pl

Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:

X

TO JEST ROBOCZA PREZENTACJA JEDNOSTKI!

Zapraszamy jednostkę edukacyjną do współpracy.

Wypełnij formularz >>>




Od 20tu lat najpopularniejszy
i największy
informator branży edukacyjnej

- przedszkola, szkoły, uczelnie
-kolonie, zielone szkoły
- inne jednostki

OKS www.szkolnictwo.pl
e-mail: zmiany@szkolnictwo.pl
- ponad 1,5mln użytkowników/mies.


Zarejestruj się lub zaloguj, aby mieć pełny dostęp do informatora o szkołach.

Nauczycielu! Bezpłatne, interaktywne lekcje i testy oraz prezentacje w PowerPoint`cie --> www.szkolnictwo.pl (w zakładce "Nauka").

Zaloguj się aby mieć dostęp do platformy edukacyjnej




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie