|
Zespół Szkół Hotelarsko-Turystyczno-Gastronomicznych nr 1 | ul. Krasnołęcka 3, 00-734 Warszawa tel. (22) 841 23-62, (22) 840 48-96, fax: (22) 840 48-97
| |
|
Liczba odwiedzin od 01.01.2015: 40578 razy
dzięki wykupionej wizytówce w serwisie szkolnictwo.pl
(wysokie pozycjonowanie płatnej wizytówki =
= duża popularność Twojej jednostki!)
|
|
* szkolnictwo.pl - najpopularniejszy informator edukacyjny - 1,5 mln użytkowników miesięcznie
|   | TECHNIKUM HOTELARSKO-TURYSTYCZNO- -GASTRONOMICZNE nr 21 |
Zespół Szkół Hotelarsko - Turystyczno - Gastronomicznych nr 1 jako placówkę szczególnie troszczącą się o rozwój turystyki na Mazowszu, uhonorowano odznaką "Za Zasługi dla Turystyki" Ministerstwa Sportu i Turystyki.
Dobry zawód otwiera bardzo wiele drzwi
Szkoła jest członkiem Stowarzyszenia Europejskich Szkół Hotelarsko-Turystycznych (Association Europeennee des Ecoles d`Hotelle rie et de Tourisme - AEHT) z siedzibą w Luksemburgu. Szkoła utrzymuje stałe kontakty z najlepszymi instytucjami i organizacjami branżowymi oraz szkołami hotelarskimi w Europie.
Uczymy według najnowszych programów nauczania. Większość zajęć prowadzona jest w specjalistycznych pracowniach np. gastronomicznych, komputerowych z wykorzystaniem Internetu. Praktyki zawodowe odbywają się w renomowanych warszawskich hotelach, biurach turystycznych i firmach. W szkole działa Szkolne Koło Caritas.
|
|
|
|
- naukę języków obcych
- profesjonalne przygotowanie do egzaminów maturalnych i zawodowych
- dobrze wyposażone pracownie komputerowe oraz pracownie: turystyczną, technologii gastronomicznej, hotelarską, obsługi konsumenta
- stabilną, doświadczoną i fachową kadrę nauczycielską
- estetyczne pomieszczenia i wygodne warunki nauki
- praktyki zawodowe odbywają się w renomowanych warszawskich hotelach, biurach turystycznych i firmach
|
Przygotowujemy do pracy w:
- hotelach, pensjonatach, schroniskach (technik hotelarstwa)
- biurach podróży i agencjach turystycznych (technik obsługi turystycznej)
- zakładach gastronomiczno-hotelowych i innych (technik żywienia i obsługi gastronomicznej, technik kelner)
Dlaczego warto uczyć się w naszym technikum?
- zdobędziesz zawód cieszący się dużym zapotrzebowaniem na rynku pracy
- zdobędziesz tytuł technika
- zdobędziesz umiejętność porozumiewania się w dwóch językach obcych
- oprócz przedmiotów ogólnokształcących poszerzysz wiedzę o zagadnienia specjalistyczne
- nabędziesz praktyczne umiejętności
|
|
Dlaczego warto uczyć się w naszej szkole zawodowej?
- zdobędziesz zawód
- nabędziesz praktyczne umiejętności
- szybko możesz podjąć pracę zawodową
|
Jako uczeń naszej szkoły będziesz miał możliwość:
-
wzięcia udziału w konkursach krajowych i zagranicznych
- w kursach podnoszących kwalifikacje zawodowe
- w szkoleniach branżowych
|
ERASMUS
Ostatnim projektem realizowanym przez szkołę był projekt "Smakując Andaluzję. Innowacyjna praktyka zwiększająca kwalifikacje zawodowe.” Jego celem było umożliwienie 18 uczniom klasy drugiej i trzeciej Technikum nr 21 w Warszawie kształcących się w zawodzie technik obsługi turystycznej oraz technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych nabycia kompetencji zawodowych i językowych niezbędnych na europejskim rynku pracy. W ramach projektu wsparcie skierowane było do młodzieży uczącej się języka angielskiego zawodowego oraz języka hiszpańskiego, zarówno dziewcząt, jak i chłopców. Czas realizacji działania obejmował od 2015-06-01 do 2017-05-31. |
O KIERUNKACH
Technik hotelarstwa
Oferujemy:
- rozszerzenia: język angielski, geografia
- naukę języka angielskiego od podstaw lub kontynuację
- naukę drugiego języka nowożytnego: niemieckiego
- w klasie czwartej korespondencję w języku niemieckim
- warsztaty dziennikarskie, komunikacji interpersonalne
- warsztaty savoir vivre przy stole i w biznesie
Technik obsługi turystycznej
Oferujemy:
- rozszerzenia: język angielski, geografia
- naukę języka angielskiego od podstaw lub kontynuację
- naukę drugiego języka nowożytnego: hiszpańskiego
- w klasie czwartej korespondencję w języku hiszpańskim
- warsztaty dziennikarskie, turystyczne
- liczne wycieczki krajoznawcze
Technik żywienia i obsługi gastronomicznej
Oferujemy:
- rozszerzenia: język angielski, biologia
- naukę języka angielskiego od podstaw lub kontynuację
- naukę drugiego języka nowożytnego: rosyjskiego lub francuskiego
- w klasie czwartej kurs barmański
- warsztaty savoir vivre'u przy stole i w biznesie
- poznanie kuchni świata, w tym kuchni włoskiej, hiszpańskiej
|
Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:
|
|
|