Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie
PrezentacjaMapaForumPrezentacja nieoficjalnaZmiana prezentacjiUczniowie
Centrum Szkoleniowe Przemysłu Mięsnego "Polwita"

ul. Rogatkowa 37, 04-773 Warszawa
tel. (22) 615-87-12, fax (22) 615-53-05
www:   http://www.polwita.pl
e-mail:   polwita@polwita.pl

Od 01.01.2015 odwiedzono tę wizytówkę 4730 razy.
Chcesz zwiększyć zainteresowanie Twoją jednostką?
Zaprezentuj w naszym informatorze swoją jednostkę ->>>
* szkolnictwo.pl - najpopularniejszy informator edukacyjny - 1,5 mln użytkowników miesięcznie

 

OFERUJEMY:

- szkolenia branżowe/produkcyjne
- szkolenia sklepowe
- szkolenia jakościowe
- rozwój umiejętności miękkich
- kursy dla osób prywatnych
- szkolenia zamknięte


Polwita powstała jesienią 2008 roku jako odpowiedź na szkoleniowe problemy branży mięsnej. Wielu przedsiębiorców nie dostrzega, niestety do tej pory, potrzeby podnoszenia wiedzy swoich pracowników, a ci, którzy to widzą, nie mogą znaleźć odpowiednich, skierowanych tylko do branży, przedsięwzięć szkoleniowych. My opieramy się na fachowcach znających branżę i rozumiejących jej problemy. Szkolenia przez nas organizowane skierowane są do wszystkich pracowników przemysłu mięsnego. Dodatkowym aspektem szkoleń jest wyzwolenie w pracownikach produkcyjnych poczucia tej ważności, przynależności do firmy i wyzwolenie kreatywności. Jeśli pokażemy, że ich doceniamy, inwestujemy w ich wiedzę to z pewnością odwdzięczą się nam lepszą pracą.

Polwita zajmuje się organizacją szkoleń dla pracowników wszystkich szczebli przemysłu mięsnego. W naszej ofercie znajdują się zarówno warsztaty szkoleniowe dla pracowników produkcyjnych jak i ciekawe seminaria dla kadry zarządzającej średniego i wyższego szczebla. To szerokie podejście do tematu jest wynikiem wiedzy i doświadczenia trenerów, wykładowców i praktyków, z którymi stale współpracujemy. Skupiamy wokół siebie stabilny i sprawdzony zespół specjalistów, autorytetów zarówno ze świata nauki jak i praktyków, związanych na co dzień z branżą mięsną.

Szkolenia branżowe/produkcyjne:
  • wpływ procesów produkcyjnych na jakość wyrobów mięsnych
  • kontrolowany rozbiór drobiowy
  • kontrolowany rozbiór wieprzowy
  • kulinarny rozbiór wołowy - nowe formy elementów mięsnych skierowanych do sprzedaży detalicznej
  • spotkanie z ekspertami - Etykietowanie mięsa i produktów mięsnych
Szkolenia sklepowe:
  • praktyczne warsztaty w twoim sklepie z układania towaru w ladzie
  • właściwości technologiczne oraz wady przetworów i surowców mięsnych
  • standardy obsługi klienta
  • profesjonalna ekspozycja towaru w sklepie
  • towaroznawstwo dla sklepów mięsnych
  • reżimy sanitarne w obrocie przetworami i surowcem mięsnym
  • kulinarny rozbiór wołowy - nowe formy elementów mięsnych skierowanych do sprzedaży detalicznej
  • klasyfikacja wędlin i cechy poszczególnych kategorii
  • żywność wygodna jako rozszerzenie oferty sklepowej
Szkolenia jakościowe:
  • wymagania prawne, standardy handlowe i kryteria mikrobiologiczne, jako narzędzia do utrzymania trwałości i bezpieczeństwa produktów mięsnych
  • wytyczne dotyczące oznakowania i deklaracji zawartości mięsa w produktach mięsnych – metoda Quid
  • nowe technologie zastosowanie gazów spożywczych przy produkcji i pakowaniu mięsa oraz przetworów
  • zadania dla branży mięsnej wynikające z rozporządzenia komisji ws. kryteriów mikrobiologicznych dot. środków spożywczych
  • zagospodarowanie produktów ubocznych z przemysłu mięsnego
  • techniki i systemy pakowania świeżego mięsa białego i czerwonego oraz ich przetworów
Rozwój umiejętności miękkich:
  • skuteczne kierowanie zespołem - dla kierowników
  • jak sprzedawać więcej mięsa i wędlin – rola handlowca w branży mięsnej
  • zaawansowane techniki sprzedaży i negocjacji w branży wędliniarsko-mięsnej
  • metody marketingu bezpośredniego w branży mięsno-wędliniarskiej
  • mierniki efektywności procesów personalnych
Kursy dla osób prywatnych:
  • produkcja pradawnych przetworów mięsnych w warunkach domowych
Współpracujemy zarówno z trenerami z Polski jak i innych krajów. Doskonałe wyposażenie laboratorium technologicznego i kuchni convenience daje nam szerokie możliwości przekazania uczestnikom szkoleń zarówno wiedzy teoretycznej jak i umiejętności praktycznych. W czasie wielu szkoleń branżowych uczestnicy spędzają znaczną część czasu właśnie w naszym laboratorium, bo to przecież ich umiejętności mają często decydujące znaczenie.

Więcej informacji na naszej stronie Internetowej

Pełna prezentacja szkoły pojawi się po zatwierdzeniu oferty przedstawionej szkole.
Jeżeli szkoła nie otrzymała oferty, prosimy o kontakt:

zmiany@szkolnictwo.pl

Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:

X

TO JEST ROBOCZA PREZENTACJA JEDNOSTKI!

Zapraszamy jednostkę edukacyjną do współpracy.

Wypełnij formularz >>>




Od 20tu lat najpopularniejszy
i największy
informator branży edukacyjnej

- przedszkola, szkoły, uczelnie
-kolonie, zielone szkoły
- inne jednostki

OKS www.szkolnictwo.pl
e-mail: zmiany@szkolnictwo.pl
- ponad 1,5mln użytkowników/mies.


Zarejestruj się lub zaloguj, aby mieć pełny dostęp do informatora o szkołach.

Nauczycielu! Bezpłatne, interaktywne lekcje i testy oraz prezentacje w PowerPoint`cie --> www.szkolnictwo.pl (w zakładce "Nauka").

Zaloguj się aby mieć dostęp do platformy edukacyjnej




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie