|
Piwowarstwo
PiwowarstwoPiwowarstwo albo browarnictwo - sztuka warzenia
piwa
oraz produkcja piwa w
browarach
na skalę przemysłową. Stwarza zapotrzebowanie na produkty rolne:
jęczmień
browarny oraz
chmiel
. Produktami ubocznymi są:
młóto
,
chmieliny
,
osady brzeczkowe
, używane na
paszę
. Najważniejsze zakłady piwowarskie w Polsce Zobacz też
Inne hasła zawierające informacje o "Piwowarstwo":
Warka
...
Jęczmień
...
Enzymy
wysycenia dla reakcji enzymatycznej ukazująca zależność szybkości reakcji (V) od stężenia substratu ()gdzie: V0 – szybkość początkowa, S – stężenie substratu, Km – stała ...
Piaseczno
...
Zawichost
...
Rybnik
...
Bakterie
...
Zboża
...
Czeskie Budziejowice
...
Goszczyn
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Piwowarstwo":
Rolnictwo w Polsce (plansza 10)
celów:
konsumpcyjnych - mąki, kasze, oleje, syropy
pastewnych – karma dla zwierząt
przemysłowych – młynarstwo, Piwowarstwo, gorzelnictwo, farmaceutyka
Wyróżniamy zboża:
ozime (siew: koniec sierpnia – początek października) – jęczmień, ...
|
|
|
|