praca, nauka, rozrywka....
Ocet winny
Ocet winny - stosowany jako przyprawa produkt spożywczy, wytwarzany z wina w procesie fermentacji octowej .
Zazwyczaj stężenie kwasu octowego w occie winnym wynosi od 6 do 10 % . Ocet jest stosowany do nadania kwaskowego smaku przyrządzanym potrawom.
Do sałatek i surówek stosuje się głównie biały ocet winny, zaś do marynat stosowanych do moczenia wołowiny , cielęciny czy jagnięciny oraz sałatek z czerwonych warzyw ocet pochodzący z wina czerwonego .
Inne hasła zawierające informacje o "Ocet winny":
Nadciśnienie tętnicze ... Styl międzynarodowy ... O kulcie jednostki i jego następstwach ... Strategiczna polityka handlowa ... Blitzkrieg ... Owca Dolly ... Wincenty Witos ... Papirus ... Mumifikacja ... Mord profesorów lwowskich ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Ocet winny":
Opowieść o tułaczce, tęsknocie i poszukiwaniu własnego miejsca - H. Sienkiewicz ˝Latarnik˝ (plansza 13) ... Świat rycerskich praw i obyczajów ? Henryk Sienkiewicz ˝Krzyżacy˝ (plansza 11) ... Przegląd i znaczenie bakterii (plansza 16) ...
Roślina mająca największe liście dorastające do 20 metrów długości to palma Raphia farinifera (Raphia ruffia), która rośnie na wyspach Oceanu Indyjskiego.
roślina liść długość palma wyspa ocean
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>