Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Sztuka kulinarna

Sztuka kulinarna

Niemiecka książka kucharska Anny Halm z początku XX w.

Sztuka kulinarna - ogół zagadnień związanych z przygotowywaniem potraw, pojęcie w znaczeniu umiejętności przygotowywania różnych potraw w sposób smaczny, pożywny i estetyczny.

W różnych regionach świata, zależnie od dostępności źródeł pożywienia i wielowiekowej tradycji, wykształciły się różne zwyczaje kulinarne.

Rodzaje pożywienia:

Rodzaje kuchni:

  • kuchnia domowa
  • kuchnia wegetariańska
  • kuchnia wojskowa

Spis treści

Kuchnie narodowe wg pochodzenia

Zobacz też

Bibliografia

  • Prosper MontaLarousse Librarie, Prosper Montagné, Larousse, Comité gastronomique, Joel Robuchon: Larousse Gastronomique . Paris / Nowy Jork: Clarkson Potter / Larousse, 2001 (oryg. wydanie 1938). , . OCLC 46872358 . [dostęp 2009-01-10].  ( ang. )

Linki zewnętrzne


Inne hasła zawierające informacje o "Sztuka kulinarna":

Linz ...

Sztuka ...

Antanas Smetona ...

Ewangeliści ...

Chronologia powstawania dzieł Williama Szekspira ...

David Garrick ...

Sztych ...

Aleksandr Suworow ...

Jarząb pospolity i ogrodach . Oprócz formy typowej używa się w tym celu różnych odmian ozdobnych. Sztuka kulinarna . Surowe owoce są niejadalne, nie tylko z powodu gorzkiego smaku, ...

Ajschylos ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Sztuka kulinarna":

206 Kultura, nauka i sztuka okresu międzywojennego (plansza 3) ...

012. Islam (plansza 12) ...

010c. Rzym (plansza 3) ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie