praca, nauka, rozrywka....
Sery pleśniowe
Ser pleśniowy - gatunek sera wytwarzanego z mleka i podpuszczki . Mogą być porastane niebieską , zieloną lub białą pleśnią. Do najbardziej znanych należą m.in.:
Brie
Roquefort
Camembert
Coulommiers
Gorgonzola
Munster
Bleu de Bresse
Rokpol
Inne hasła zawierające informacje o "Sery pleśniowe":
Kuchnia włoska ... Dolina Tyropeonu ... Sery pleśniowe ... Chlorek sodu ... Laktoza ... Brindisi ... Supermarket ... Szwajcaria ... Sassari ... Latina ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Sery pleśniowe":
Przemysł przetwórczy w Polsce (plansza 16) ... 108. Odżywianie się (plansza 15) ... Zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, mineralne, witaminy i wodę (plansza 12) ...
Kichając możesz wyrzucić z nosa cząsteczki z prędkością 167 kilometrów na godzinę.
nos kilometr godzina czas
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>