|
jarmuż
Inne hasła zawierające informacje o "jarmuż":
Karotenoidy
Najbogatszym naturalnym źródłem karotenoidów są (mg/100 g):
marchew
(9000)słodkie ziemniaki (9000)
dynia
(8000)
pietruszka
naciowa (5410)
jarmuż
(5350)
szpinak
(4200)
papryka
(3150)
morele
(1500)
brokuł
(920)
pomidor
(420) Aktywność biologiczna karotenoidówKarotenoidAktywność biologiczna wstosunku ...
Warzywa
wieloletnie
(np.
szparag lekarski
,
rabarbar ogrodowy
). Warzywa kapustneBrukselka
brokuł
(Brassica oleracea var. botrytis italica)
jarmuż
(Brassica oleracea convar. acephala var. sabellica)
kalafior
(Brassica oleracea var. botrytis)
kalarepa
(Brassica ...
Kategoria:Warzywa
...
Kapusta warzywna
sabauda L. –
kapusta warzywna włoska
Brassica oleracea L. var. sabellica L. –
jarmuż
Brassica oleracea L. var. viridis L. ZastosowanieWiększość odmian jest uprawiana jako warzywo. ...
Kategoria:Kapustowate
...
Rejestr roślin uprawnych
(Cucumis sativus L.)kapustne:
brokuł
(Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var. cymosa Duch.)
jarmuż
, kapusta liściasta (Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var. sabellica ...
Inne lekcje zawierające informacje o "jarmuż":
112. Zmiany gospodarki i społeczeństwa polskiego w XVI w. (plansza 14)
...
155. Jak jadamy dzisiaj i jak kiedyś jadano? (plansza 19)
Wurst .
Klasycznym daniem głównym na kolację są ziemniaki puree z warzywami (jarmuż, brukselka), polane sosem, często z kiełbasą.
In den Niederlanden ist das Frühstück ...
|
|
|
|