Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik technologii żywności

Zajmuje się opracowywaniem nowych produktów żywnościowych i technologii. Organizuje i nadzoruje proces produkcji produktów żywnościowych na powierzonym im odcinku produkcji. Może zajmować się również świadczeniem pomocy technicznej związanej z badaniami w zakresie nowoczesnych technik i technologii oraz opracowywaniem nowych asortymentów produktów żywnościowych.

Przedmioty zawodowe
podstawy działalności przedsiębiorstwa spożywczego, maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle spożywczym, procesy technologiczne w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa spożywczego, analiza żywności w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa mleczarskiego, podstawy przedsiębiorczości

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik technologii żywności DOLNOŚLĄSKIE
technik technologii żywności KUJAWSKO-POMORSKIE
technik technologii żywności LUBELSKIE
technik technologii żywności LUBUSKIE
technik technologii żywności ŁÓDZKIE
technik technologii żywności MAŁOPOLSKIE
technik technologii żywności MAZOWIECKIE
technik technologii żywności OPOLSKIE
technik technologii żywności PODKARPACKIE
technik technologii żywności PODLASKIE
technik technologii żywności POMORSKIE
technik technologii żywności ŚLĄSKIE
technik technologii żywności ŚWIĘTOKRZYSKIE
technik technologii żywności WARMIŃSKO-MAZURSKIE
technik technologii żywności WIELKOPOLSKIE
technik technologii żywności ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie