Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Biologia » Gimnazjum - lekcje

123456789101112131415161718...2425
Lekcja: "Higiena i choroby układu pokarmowego"




Zawartość składników odżywczych w pokarmach
Zawartość białka w 100g produktu
Ser żółty
28,1
Ser twarogowy chudy
21,2
Kura
18,0
Wolowina
17,5
Karp
16,0
Jaja
12,8
Mleko
3,0
Masło
0,6
Groch
23,8
Orzechy laskowe
14,4
Mąka
13,0
Kasza gryczana
12,5
Chleb razowy
7,2
Ziemniaki
1,7
Zawartość węglowodanów w 100g produktu
Cukier
100
Słodycze
50-90
Miód
84
Owoce
10-15
Marchew
8,7
Mąka
75-79
Mleko
5
Makaron
72-76
Kasza jęczmienna
73
Fasola
61
Chleb
49-53
Zawartość tłuszczów w 100g produktu
Smalec
100
Masło
82
Boczek
52
Wieprzowina
45
Kura
25
Śmietana
18
Olej
100
Margaryna
82
Orzechy laskowe
65
Czekolada
33
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie