Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Słówka - lekcje

1...45678910111213141516171819202122
Lekcja: "Jedzenie"
kotlet – das Kotelett; das Schnitzel


Um ein Schnitzel zu essen, braucht man ein Messer und eine Gabel.
Aby zjeść kotleta potrzebny jest nóż i widelec.
Das Kotelett waschen, abtrocknen, Gewürze zugeben und im heißen Öl von jeder Seite zuerst bei starker, dann bei mittlerer Hitze braten.
Kotleta umyć, osuszyć, dodać przyprawy i smażyć na gorącym oleju z obu stron najpierw na dużym, a potem na średnim ogniu.
Wiener Schnitzel ist die Bezeichnung für ein dünnes, paniertes und gebackenes Schnitzel aus Kalbfleisch.
Sznycel Wiedeński do określenie na cienki, panierowany i upieczony sznycel z cielęciny.
Koteletts werden meist gebraten oder gegrillt, können aber auch paniert werden.
Kotlety najczęściej się piecze lub grilluje, ale mogą być też panierowane.
Ein Kotelett ist eine Scheibe aus dem Rippenstück mit Knochen.
Kotlet to plaster z kawałka żeber z kością.
Meistens werden Koteletts vom Schwein, Kalb oder Lamm gemacht.
Najczęściej robi się kotlety ze świni, cielęcia lub jagnięcia.
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie