praca, nauka, rozrywka....
Kasza kukurydziana
Kasza kukurydziana - produkowana z kukurydzy w postaci drobnego i grubego grysiku .Ma lekko gorzkawy smak . Dostarcza błonnika , witamin B1 i PP oraz beta-karotenu .
Kaszę kukurydzianą dodaje się do gulaszów , zup . Przyrządza się z niej zapiekanki - dobrze komponuje się z cebulą i żółtym serem .Jest bardzo popularna w Ameryce Południowej i Środkowej , gdzie robi się z niej placki i tortillę .
W kuchni włoskiej przyrządza się z niej polentę , a w Rumunii - mamałygę .
Inne hasła zawierające informacje o "Kasza kukurydziana":
Dziady (zwyczaj) ... Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" ... Manna ... Miedź ... Chleb ... Pszenica zwyczajna ... Jęczmień ... Karelowie ... Stonka ... Cynk ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Kasza kukurydziana":
Cukry - właściwości i funkcje (plansza 14) ... Higiena i choroby układu pokarmowego (plansza 21) ... Cząsteczkowa budowa materii (plansza 3) ...
Żaglica (Sailfish) to najszybsza ryba na świecie potrafi płynąć z dokładnie taką samą prędkością jak gepard – około 110 km/h
żaglica Świat prędkość gepard ryba
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>