|
Parówka
ParówkaParówka -
wędlina
drobno mielona, nietrwała. Podstawowy skład- mięso
- tłuszcz
- woda
- kości
- jelita
- odpadki mięsne nie nadające się do spożycia w formie nie przetworzonej i nie wykorzystywane w produkcji innych wędlin
- przyprawy smakowe
Technologia produkcji
Mięso
wstępnie rozdrabnia się w
wilku
przez siatkę 3 mm[]. Następnie rozdrabnia się w
kutrze
na jednolitą masę, dodając
przyprawy
i lód. Po zemulgowaniu dodaje się tłuszcz i dalej emulguje. Gotowym
farszem
napełnia się osłonki
i
osadza
, po czym poddaje dalszej
obróbce termicznej
. Zobacz też
Inne hasła zawierające informacje o "Parówka":
Kiełbasa
...
Hot dog
...
Parówka
Parówka w hot doguParówka -
wędlina
drobno mielona, nietrwała. Podstawowy składmięsotłuszczwodakościjelitaodpadki mięsne ...
Kategoria:Wędliny
...
Ręcznik
trawie lub plaży.Bawełniany, gruby ręcznik służy do wykonywania zabiegu kosmetycznego o nazwie
Parówka
, jako forma nakrycia głowy wraz z parującym naczyniem, zapewniając szczelność dla ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Parówka":
Hasło nie występuje w innych lekcjach!
|
|
|
|