|
Wytłoki
WytłokiWytłoki to pozostałość
nasion
,
owoców
,
warzyw
po wyciśnięciu
soku
,
oleju
itp. Nadają się na
paszę
dla
bydła
lub do dalszego przerobu. Zastosowanie wytłoków: - wytłoki z owoców ze względu na dużą zawartość włókna roślinnego stanowią dodatek poprawiający jakość zdrowotną żywności
- wytłoki jabłkowe wykorzystywane są do produkcji
pektyn
, herbatek owocowych oraz pasz dla zwierząt.
- wytłoki z winogron jako składnik suplementów diety
Zobacz też
Inne hasła zawierające informacje o "Wytłoki":
Len
...
Kokos właściwy
...
Słonecznik zwyczajny
produkcji
margaryny
, a także jako tłuszcz techniczny do wytwarzania
pokostu
, lakierów i
mydła
.Wytłoki pozostałe po wyciskaniu oleju z nasion są dobrą paszą dla zwierząt.Istnieją ...
Kategoria:Surowce roślinne
...
Bawełna (włókno)
...
Wytłoki
Wytłoki jabłczaneWytłoki to pozostałość
nasion
,
owoców
,
warzyw
po wyciśnięciu
soku
,
oleju
itp. ...
Olejowiec gwinejski
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Wytłoki":
Hasło nie występuje w innych lekcjach!
|
|
|
|