praca, nauka, rozrywka....
Ocet winny
Ocet winny - stosowany jako przyprawa produkt spożywczy, wytwarzany z wina w procesie fermentacji octowej .
Zazwyczaj stężenie kwasu octowego w occie winnym wynosi od 6 do 10 % . Ocet jest stosowany do nadania kwaskowego smaku przyrządzanym potrawom.
Do sałatek i surówek stosuje się głównie biały ocet winny, zaś do marynat stosowanych do moczenia wołowiny , cielęciny czy jagnięciny oraz sałatek z czerwonych warzyw ocet pochodzący z wina czerwonego .
Inne hasła zawierające informacje o "Ocet winny":
Nadciśnienie tętnicze ... Styl międzynarodowy ... O kulcie jednostki i jego następstwach ... Strategiczna polityka handlowa ... Blitzkrieg ... Owca Dolly ... Wincenty Witos ... Papirus ... Mumifikacja ... Mord profesorów lwowskich ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Ocet winny":
Opowieść o tułaczce, tęsknocie i poszukiwaniu własnego miejsca - H. Sienkiewicz ˝Latarnik˝ (plansza 13) ... Świat rycerskich praw i obyczajów ? Henryk Sienkiewicz ˝Krzyżacy˝ (plansza 11) ... Przegląd i znaczenie bakterii (plansza 16) ...
Żółw skórzasty osiąga długość ciała do 2 metrów, wagę aż do 1 tony oraz potrafi zejść na głębokość 1000 metrów.
zółw metr tona
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>