|
Nie znaleziono szukanej frazy! Poniżej znajduje się fraza najbardziej przypominająca szukaną. Sashimi
SashimiSashimi (
jap.
刺身) –
japońska
potrawa, a właściwie sposób serwowania surowych
ryb
i owoców morza (np. ośmiornic, kalmarów), krojonych, najczęściej w kostkę lub płatki, z dodatkiem
przypraw
. Klasycznymi dodatkami i przyprawami do sashimi są
wasabi
,
rzodkiew daikon
,
sos sojowy
, cytrusowy sos ponzu. Sashimi jest przygotowywane ze świeżych ryb (często świeżo zabitych), na miejscu, na oczach klienta. Zobacz też Linki zewnętrzne
Inne hasła zawierające informacje o "Sashimi":
Kuchnia japońska
...
Język japoński
...
Kategoria:Kuchnia japońska
...
Takifugu
...
Sashimi
Mieszane SashimiSashimi (
jap.
刺身) –
japońska
potrawa, a właściwie sposób serwowania surowych
ryb
...
Sos sojowy
...
Chrzan japoński
...
Kategoria:Potrawy z ryb i owoców morza
...
Sendai
...
Prefektura Okinawa
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Sashimi":
Hasło nie występuje w innych lekcjach!
|
|
|
|