|
Nie znaleziono szukanej frazy! Poniżej znajduje się fraza najbardziej przypominająca szukaną. Pecorino
PecorinoPecorino –
ser podpuszczkowy
, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu
Lacjum
(centralne
Włochy
). Dawniej warzony przez pasterzy, obecnie wytwarzany na większą skalę. Produkowany w wielu regionach, najbardzej znane odmiany to: rzymska (pecorino romano), toskańska (pecorino toscano) i sardyńska (pecorino sardo).
Inne hasła zawierające informacje o "Pecorino":
Kuchnia włoska
...
Brindisi
celu osiągnięcia silniejszego smaku. W sezonie zimowym są to typowe sery owczy Pecorino, kozi
ricotta
lub delikatny ricotta 'scante, Ten ostatni jest jak śmietana ...
Spaghetti
...
Pecorino
Peccorino volterranoPecorino –
ser podpuszczkowy
, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Pecorino":
Hasło nie występuje w innych lekcjach!
|
|
|
|