Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie
PrezentacjaForumPrezentacja nieoficjalnaZmiana prezentacji
Olimpiada języka angielskiego



Platforma Edukacyjna - gotowe opracowania lekcji oraz testów.


 

Olimpiada została przygotowana dla uczniów gimnazjum. Sprawdza umiejętności uczniów w kategoriach: reading, grammar, vocabulary, culture. Mozna ja wykorzystać jako test wiedzy i umiejętności uczniów w czasie międzyklasowego konkursu jęz. angielskiego (np. wśród klas równoległych) lub moze stanowić pierwszy szkolny etap konkursu wojewódzkiego słuzący wybraniu grupy najlepszych uczniów reprezentujących szkołę. Dołaczono klucz.


OLIMPIADA  JĘZYKA ANGIELSKIEGO
 
NAME:...........................................................                    SCORE:.............................
 
A: READING COMPREHENSION
 
PRZECZYTAJ UWAŻNIE PONIŻSZY TEKST.
 
APPLYING FOR A JOB
 
1. Needed: Full time secretary position available. Applicants should have at least 2 years
    experience and be able to type 60 words a minute. No computer skills required. Apply in
     person at United Business Ltd., 17 Browning Street, Leeds
 
2. Are you looking for a part time job? We require a part time shop assistants to work during the evening. No experience required, applicants should between 18 and 26. Call 366-76564
    for more information.
 
3. Computer trained secretaries: Do you have experience working with computers? Would you like a full time position working in an exciting new company? If your answer is yes, give us a call at 457-896754
 
4. Teacher needed: Hania’s Playschool needs 2 teacher/trainers to help with classes from 9 a.m. to 3 p.m. Applicants should have appropriate licenses. For more information visit Hania’s Playschool in Leicester Square
 
5. Part Time work available: We are looking for retired adults who would like to work part time at the weekend. Responsibilities include answering the telephone and giving customer’s information. For more information contact us by calling 345-674132
 
6. University position open: The University of Bristol is looking for 4 teaching assistants to help with a degree in one of the following: Political Science, Religion, Economics or History. Please contact the University of Bristol for more information.

DLA KAŻDEJ Z OPISANYCH PONIŻEJ OSÓB WYBIERZ TYLKO JEDNĄ OFERTĘ PRACY, KTÓRA PASUJE NAJLEPIEJ.
 
A. Jane McInnery. Jane recently retired and is looking for a part time position. She would like to work with people and enjoys public relation work.
B. Mark Cohen. Mark graduated from the University of Bristol with degree in Economics two years ago. He would like an academic position.
C. Kasia Page. Kasia is 21 years old and would like a part time position to help her pay her university expenses. She can only work in the evenings.
D. Alice Plant. Alice was trained as a secretary and has six years of experience. She is an excellent typist but does not know how to use a computer. She is looking for a full time position.
E. Julian Smith. Julian went to business school and studied computer and secretarial skills. He is looking for his first job and would like a full time position.
F. Vincent Fish. Vincent loves working with children and has an education license from the city of Birmingham. He would like to work with young children.
 
B: GRAMMAR COMPREHENSION
 
ZAKREŚL TYLKO JEDNĄ ODPOWIEDŹ, KTÓRA NAJLEPIEJ PASUJE DO ZDANIA.
 
1) Did you ……… anywhere interesting last weekend?
a) go             b) going                  c) was               d) went
2) I work as a teacher and my wife ………, too.
a) do               b) is              c) work                     d) does
3) I think ……… taxi driver
a) her job is       b) she's a           c) her job is an       d) she's
4) What is your home town ……… ?
a) situated            b) age            c) like                    d) located
5) I’m afraid I ……… here for your birthday party.
a) have not to be           b) am not being        c) will be not      d) can't be
6) How ……… are you?
a) high             b) wide             c) long                   d) heavy
7) How long ……… married?
a) have you been       b) are you       c) have you       d) been
8) Would you like ……… help?
a) a          b) some               c) me          d) I
9) They ……… go to the cinema
a) tomorrow           b) much            c) rare            d) seldom
10) He hasn’t played since he ……… the accident.
a) had        b) has had           c) has                  c) had had
11) This is the best tea I’ve ……… tasted.
a) never             b) ever                c) already            d) still
12) I’m looking ……… the summer holidays.
a) before            b) forward              c) for            d) forward to
13) My girlfriend ..… born on the 2nd of September 1974.
a) is              b) was           c) had              d) has been
14) This beer tastes ……… .
a) badly           b) lovely         c) well               d) normally
15) In life ……… can make a mistake; we’re all human.
a) anyone        b) some people      c) not anybody      d) someone
16) She knows that she ……… to pay now.
a) had better       b) needn't        c) should                d) ought
17) If he ……… about it, I’m sure he’d help.
a) had know           b) knew           c) has known          d) knows
18) I'll return the newspaper when I ……… through it.
a) will have looked        b) looked      c) have looked       d) look
19) They said they ……… come, but they didn’t.
a) can       b) will        c) may            d) might
20) They were ……… hard questions that I had no chance.
a) so           b) some         c) such           d) quite
21) I don't have a cent to give you. I ...... bought a new computer.
a) just buy        b) had just bought        c) 've just         d) soon will
22) Mum gave ……… her job when I was born.
a) in           b) up             c) off            d) away
23) It's all right, we ……… hurry. We have plenty of time.
a) mustn't         b) shouldn't      c) can't          d) needn't
24) You have a terrible fever! ……… call a doctor?
a) Shall I      b) Do I       c) Must I        d) Will I
25) Joanna looks ……… in her new dress.
a) nice         b) nicely          c) like nice       d) such nice
26) Mr Haines wants ……… to his office.
a) that you come       b) you come to     c) you come     d) you to come
27) There are ……… around to start a cricket team
a) enough young boys  b) boys enough young  c) young boys enough d) enough youngest boys
28) These bottles ……… of plastic.
a) are making   b) are make     c) are made      d) made are
29) Do you know where ……… ?
a) did I put the keys     b) put I the keys    c) I put the key d) I the keys put
30) Magda knows a lot about badgers, but she ……… a live one.
a) doesn't ever see       b) hasn't ever seen       c) hasn't ever saw        d) didn't ever see
 
C: VOCABULARY COMPREHENSION
 
DOPASUJ PODANE PRZYMIOTNIKI DO PODANYCH ZDAŃ.
 
BOSSY / EMOTIONAL / FOND / PRACTICAL / QUICK-TEMPERED / RELIABLE / ROMANTIC / QUIET / SENSITIVE / SHY / SOCIABLE
 
  1. He doesn’t make a lot of noise. …………………..
  2. She always cries at the end of a sad film. …………………..
  3. He gets angry over very small matters. …………………..
  4. She’s always telling us what to do. …………………..
  5. She likes making things with her hands. …………………..
  6. He doesn’t like meeting new people. …………………..
  7. She always does what she promises to do. …………………..
  8. She likes reading love stories. …………………..
  9. He is very friendly and likes meeting people. …………………..
  10. She gets upset if people say unkind things to her. …………………..
D: CULTURE
 
ZAKREŚL  TYLKO JEDNĄ ODPOWIEDŹ KTÓRA NAJLEPIEJ PASUJE DO ZDANIA.
 
  1. Where is a monster suppose to live?
a) The Lake District           b) Loch Ness               c) River Thames
2. In Britain, cars are driven on the………. side of the road.
a) left hand b) right hand                c) wrong hand
3. Where is Belfast?
a) in Northern Ireland        b) in Scotland              ) in Wales
4. Chelsea is a popular ………….. team.
a) cricket               b) football        c) rugby
5. What is the Queen’s name?
a) Queen Ela I                   b) Queen Elisabeth II               c) Queen Margaret IV
6. Where does the Changing of the Guard take place?
a) Buckingham Place         b) Downing Street        c) Victoria and Albert Museum
7. What is a double- decker?
a) a bus                 b) a chocolate bar                    c) a taxi
8. What is Stonehenge?
a) an old castle                  b) a prehistoric monument                    c) a palace
9. Which famous writer was born in Stradford-upon-Avon?
a) Geoffrey Chaucer                      b) Agatha Christie                    c) William Shakespeare
10. Which king had six wives?
a) Henry IV                       b) Henry V                  c) Hernry VIII



KLUCZ 
A: Reading                                    
1. D
2. C
3. E
4. F
5. A
6. B

C: Vocabulary
 
1. quiet
2. emotional
3. quick-tempered
4. bossy
5. practical
6.  shy
7.  reliable
8.  romantic
9.  sociable
10. sensitive

B: Grammar

1. a                  
2. d                  
3. b                 
4. c                 
5. d                 
6. d                 
7. a                 
8. b                 
9. d                 
10.a 
11. b
12. d
13. b  
14. a
15. a
16. d
17. b
18. d
19. d
20. c             
21. c
22. b
23. d
24. a
25. a
26. d
27. a
28. c
29. c
30. b
 
D: Culture
 
1.  b                 6.  a
2. a                  7.  a
3. a                  8.  b
4. b                  9.  c
5 .b                10. c

Opracowała: Małgorzata Zroski

Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:

X


Zarejestruj się lub zaloguj,
aby mieć pełny dostęp
do serwisu edukacyjnego.




www.szkolnictwo.pl

e-mail: zmiany@szkolnictwo.pl
- największy w Polsce katalog szkół
- ponad 1 mln użytkowników miesięcznie




Nauczycielu! Bezpłatne, interaktywne lekcje i testy oraz prezentacje w PowerPoint`cie do wykorzystania na lekcjach -> www.szkolnictwo.pl (w zakładce "Nauka").

Zaloguj się aby mieć dostęp do platformy edukacyjnej



Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie