Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Egzaminy zawodowe » Kwalifikacje T

123456789101112131415161718...40
Zestaw: "T15 - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 2016 paździenik"

Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, określ ile białka pełnowartościowego, błonnika i witaminy C dostarczy organizmowi człowieka posiłek złożony z 80 g wątróbki wieprzowej sauté z jabłkami, 100 g ziemniaków i 150 g surówki z kapusty kwaszonej

16,0 g białka pełnowartościowego, 5,8 g błonnika, 35 mg witaminy C
18,0 g białka pełnowartościowego, 4,8 g błonnika, 35 mg witaminy C
20,0 g białka pełnowartościowego, 5,8 g błonnika, 30 mg witaminy C
22,0 g białka pełnowartościowego, 6,0 g błonnika, 39 mg witaminy C

Wyślij znajomemu link do testu i sprawdźcie kto lepiej go rozwiąże:

Udanej zabawy!



Zgłoś uwagę do testu:








Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie