|
Aktualna kategoria:
Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne
| 1 | | | ... | | | 7 | | | 8 | | | 9 | | | 10 | | | 11 | | | 12 | | | 13 | | | 14 | | | 15 | | | 16 | | | 17 | | | 18 | | | 19 | | | 20 | | | 21 | | | 22 | | | 23 | | | 24 | | | 25 | |
Lekcja: "W restauracji oraz w kawiarni"
|
|
|
W kawiarni - nazwy lodów
Parfums des glaces: (smaki lodów)
- vanille (waniliowy)
- fraise (truskawkowy)
- chocolat (czekoladowy)
- café (kawowy)
- praliné (pralinkowy)
- pistache (pistacjowy)
- banane (bananowy)
- rhum-raisins (rumowy z rodzynkami)
- glace aux amandes (lody migdałowe)
dessert Antillaise (deser karaibski)
- 1 boule café (1 gałka kawowa)
- 1 boule praliné (1 gałka pralinkowa)
- 1 boule rhum-raisin (1 gałka rumowa z rodzynkami)
- nappage moka (polewa mokka)
- chantilly, ananas (bita śmietana i ananas)
|
|
|
Sorbets: (sorbety)
- mandarine (mandarynkowy)
- citron (cytrynowy)
- abricot (morelowy)
- passion (maracuja)
- cassis (czarna porzeczka)
|
| |
|
|
|
Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:
|
|