|
Aktualna kategoria:
Nauka » Biologia » Gimnazjum - lekcje
| 1 | | | ... | | | 11 | | | 12 | | | 13 | | | 14 | | | 15 | | | 16 | | | 17 | | | 18 | | | 19 | | | 20 | | | 21 | | | 22 | | | 23 | | | 24 | | | 25 | | | 26 | | | 27 | | | 28 | | | 29 | |
Lekcja: "Rolnictwo w Polsce"
|
|
|
Charakterystyka roślin warzywnych
Warzywa dyniowate |
|
zawiera potas, fosfor, wapń i wybiela skórę, odtruwa organizm. |
|
zawiera wit. A, magnez,wapń, żelazo, poprawia odporność, wygląd skóry, niszczy pasożyty przewodu pokarmowego. |
ogórek |
dynia |
|
Warzywa liściowate |
|
zawiera błonnik, potas, wapń, fosfor, wit. A, C. najmniej kaloryczne warzywo. zalecana przy bezsenności. |
|
wspomaga leczenie anemii, prace wątroby. trądziku młodzieńczego. stosowana przy przeziębieniach i zapaleniach dróg moczowych. |
sałata |
pietruszka |
| |
|
|
Pobierz lekcję
|
Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:
|
|