Aktualna kategoria:
Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Lekcja: "W restauracji oraz w kawiarni"
W kawiarni - nazwy lodów
Parfums des glaces: (smaki lodów )
vanille (waniliowy )
fraise (truskawkowy )
chocolat (czekoladowy )
café (kawowy )
praliné (pralinkowy )
pistache (pistacjowy )
banane (bananowy )
rhum-raisins (rumowy z rodzynkami )
glace aux amandes (lody migdałowe )
dessert Antillaise (deser karaibski)
- 1 boule café (1 gałka kawowa )
- 1 boule praliné (1 gałka pralinkowa )
- 1 boule rhum-raisin (1 gałka rumowa z rodzynkami )
- nappage moka (polewa mokka )
- chantilly, ananas (bita śmietana i ananas )
Sorbets: (sorbety)
mandarine (mandarynkowy )
citron (cytrynowy )
abricot (morelowy )
passion (maracuja )
cassis (czarna porzeczka )
Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom: