Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Słówka - lekcje

1234567891011121314151617181920
Lekcja: "Napoje"




Schweizer Kardiologen bezeichnen dunkle Schokolade mit über 70 % Kakaoanteil als „süßes Aspirin“.
Schwajcarscy kardiolodzy określają ciemną czekoladę z zawartością kakaa powyżej 70% jako „słodką aspirynę“.

Wissenschaftler begründen die positiven Effekte von Kakao mit seinen antioxidativen Eigenschaften.
Naukowcy uzasadniają pozytywny efekt kakaa jego antyutleniającym właściwościom.

Bei gesunden, normalgewichtigen Personen und Personen mit erhöhtem Blutdruck, die Kakao getrunken haben, wurde die Insulinempfindlichkeit verbessert.
U zdrowych osób z prawidłową wagą oraz u osób z podwyższonym ciśnieniem krwi, które piły kakao stwierdzono poprawienie się wrażliwości na insulinę.
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie