Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne

123456789101112131415161718...2425
Lekcja: "153. Rodzaje grzybów"




Das ist sehr guter und geschätzter Speisepilz mit ausgezeichnetem Geschmack verwendbar zum Schmoren, Braten, Trocknen, und Einlegen in Essig.
Jest bardzo dobrym i cenionym grzybem jadalnym o doskonałym smaku używanym do duszenia, pieczenia, suszenia oraz marynowania w occie.

Steinpilz ist großer und festfleischiger Pilz mit hell- bis dunkelbraunem Hut, gelblich grünen Röhren und hellbräunlichem, kräftigem Stiel. Er tritt Juli – Oktober im Nadelwald unter Fichten und Kiefern, aber auch im Laubwald auf.



Borowik jest dużym i mięsistym grzybem o barwie kapelusza przechodzącej od jasno do ciemnobrązowej, żółtawo zielonym miąższu oraz silnym trzonku. Występuje od czerwca do października w lasach iglastych pod świerkami i sosnami oraz w lasach liściastych.
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie