|
Aktualna kategoria:
Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne
| 1 | | | 2 | | | 3 | | | 4 | | | 5 | | | 6 | | | 7 | | | 8 | | | 9 | | | 10 | | | 11 | | | 12 | | | 13 | | | 14 | | | 15 | | | 16 | | | 17 | | | 18 | | | 19 | | | 20 | | | 21 | |
Lekcja: "Żywność i żywienie"
|
|
|
Owoce i warzywa
-
fruits et légumes
Fruits (owoce)
pomme (jabłko)
poire (gruszka)
prune (śliwka)
cerise (wiśnia)
groseille (porzeczka)
myrtille (jagoda)
fraise des bois (poziomka)
cassis (czarna porzeczka)
groseille a maquereau (agrest)
abricot (morela)
melon
pasteque (arbuz)
citron (cytryna)
orange (pomarańcza)
framboise (malina)
peche (brzoskwinia)
litchi (liczi)
kiwi (kiwi)
amande (migdał)
noisette (orzech laskowy)
noix (orzechy włoskie)
cacahuete (orzech arachidowy)
|
|
|
|
|
|
|
|
Légumes (warzywa)
concombres (ogórki)
tomates (pomidory)
haricots verts (fasolka- szparagowa)
carotte (marchew)
persil (pietruszka)
pommes de terre (ziemniaki)
céleri (seler)
salade, laitue (sałata)
chou-rave (kalarepa)
chou (kapusta)
chou-fleur (kalafior)
poireau (por)
oignon (cebula)
ail (czosnek)
betterave (burak)
petit pois (groszek)
haricot (fasola)
feve (bób)
poivron (papryka)
radis (rzodkiewka)
brocoli (brokuły)
mais (kukurydza)
|
| |
|
|
|
Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:
|
|