Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Dziczyzna

Dziczyzna

Danie z dziczyzny

Dziczyznamięso otrzymywane z ubitej zwierzyny łownej , dopuszczone do obrotu przez nadzór weterynaryjny . Charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu i wysokimi walorami smakowymi.

Zobacz też


Inne hasła zawierające informacje o "Dziczyzna":

Wieprzowina ...

Łowiectwo ...

Pasztet ...

Witamina B2 ...

Wołowina ...

Cielęcina ...

Dziczyzna Danie z dziczyznyDziczyzna – mięso otrzymywane z ubitej zwierzyny łownej , dopuszczone do obrotu przez ...

Mięso ...

Witaminy w skrajnych przypadkach może dojść do śmierci. B2(ryboflawina) Jaja, wątroba, ser chudy, migdały, grzyby, Dziczyzna, zielone części warzyw, łosoś, pstrąg, makrela, pieczywo pełnoziarniste, małże, fasola, groch, ...

Konina (mięso) ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Dziczyzna":

137. Relacja człowiek-środowisko i ekologiczne skutki nieracjonalnej gospodarki (plansza 20) ...

Żywność i żywienie (plansza 4) - viande, boucherie Viande: bouf, veau, mouton, agneau, gibier, porc. (mięso: wołowina, cielęcina, baranina, Dziczyzna, wieprzowina) bifteck: bleu saignant, a point, bien cuit. (stek: niebieski czyli pół ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie