praca, nauka, rozrywka....
Rośliny strączkowe
Rośliny strączkowe, grubonasienne - rośliny pastewne i jadalne ( warzywa ) z grupy jednorocznych, bobowatych , zawierają one 20-50% białka.
Strączkowe wykorzystuje się:
Inne hasła zawierające informacje o "Rośliny strączkowe":
Nadciśnienie tętnicze ... Trzcina cukrowa ... Oddychanie komórkowe ... Grzyby ... Świadomość społeczna ... Fototrofia ... Niepylak apollo ... Gatunek chroniony ... Sit skucina ... Torfowisko wysokie ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Rośliny strączkowe":
128. Ruchy roślin i ich przyczyny (plansza 7) ... 012. Islam (plansza 11) ... Zanieczyszczenia atmosfery (plansza 15) ...
Podczas ukąszenia komar wstrzykuje nam substancję, która zapobiega krzepnięciu krwi.
komar krew
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>