|
Aktualna kategoria:
Nauka » Biologia » Gimnazjum - lekcje
| 1 | | | 2 | | | 3 | | | 4 | | | 5 | | | 6 | | | 7 | | | 8 | | | 9 | | | 10 | | | 11 | | | 12 | | | 13 | | | 14 | | | 15 | | | 16 | | | 17 | | | 18 | | | ... | | | 24 | | | 25 | |
Lekcja: "Higiena i choroby układu pokarmowego"
|
|
|
Produkty spożywcze [gramy] |
Dzieci w wieku szkolnym |
Dziewczęta 13-15 lat |
Chłopcy 13-15 lat |
7-9 lat |
7-9 lat |
Produkty zbożowe |
275 |
345 |
380 |
480 |
Mleko i produkty mleczne |
800 |
820 |
1000 |
1000 |
Jaja |
1/2 |
1/2 |
1/2 |
1/2 |
Mięso, wędliny, ryby |
75 |
95 |
155 |
170 |
Masło |
30 |
30 |
30 |
30 |
Inne tłuszcze |
15 |
30 |
25 |
30 |
Ziemniaki |
320 |
450 |
500 |
650 |
Warzywa i owoce z wit. C |
200 |
200 |
220 |
220 |
Warzywa i owoce z karotenem |
130 |
130 |
140 |
140 |
Inne warzywa i owoce |
300 |
310 |
330 |
330 |
Strączkowe suche |
6 |
8 |
10 |
12 |
Cukier i słodycze |
40 |
55 |
55 |
60 |
| |
|
|
Pobierz lekcję
|
Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:
|
|