praca, nauka, rozrywka....
Zacieranie (żywność)
Zacieranie - proces technologiczny polegający na przeprowadzeniu składników nierozpuszczalnych w wodzie (np. skrobia , białka) w składniki proste rozpuszczalne w wodzie, pod wpływem enzymów.
Proces ten jest wykorzystywany w technologii produkcji piwa oraz alkoholu etylowego .
Inne hasła zawierające informacje o "Zacieranie (żywność)":
Grzyby ... Wittenberga ... Nowa Polityka Ekonomiczna ... Orlęta Lwowskie ... Hydrobiologia ... Rada Najwyższa Narodowa ... Stocznia Gdańska ... 1999 ... Traktat z Kanagawy ... Pica ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Zacieranie (żywność)":
203 Okres międzywojenny na świecie. Postęp techniczny i kryzys gospodarczy (plansza 10) ... 230b Kryzysy ideologiczne, gospodarcze i społeczne w Polsce Ludowej (plansza 5) ... 128. Czasy Napoleona (plansza 15) ...
Coca-cola pierwotnie była zielona.
Coca-cola zielony
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>