|
Focaccia
FocacciaFocaccia – potrawa
kuchni włoskiej
, jest to rodzaj
pieczywa
, będącego podstawą
pizzy
(bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (
rozmaryn
,
szałwia
) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek.
Inne hasła zawierające informacje o "Focaccia":
Kuchnia włoska
...
Pizza
...
Chleb
...
Focaccia
FocacciaFocaccia – potrawa
kuchni włoskiej
, jest to rodzaj
pieczywa
, będącego podstawą
pizzy
...
Kategoria:Kuchnia włoska
...
Kategoria:Placki
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Focaccia":
Hasło nie występuje w innych lekcjach!
|
|
|
|