Nie znaleziono szukanej frazy! Poniżej znajduje się fraza najbardziej przypominająca szukaną. Sztuka kulinarna
Sztuka kulinarnaNiemiecka książka kucharska Anny Halm z początku XX w. Sztuka kulinarna - ogół zagadnień związanych z przygotowywaniem potraw, pojęcie w znaczeniu umiejętności przygotowywania różnych potraw w sposób smaczny, pożywny i estetyczny. W różnych regionach świata, zależnie od dostępności źródeł pożywienia i wielowiekowej tradycji, wykształciły się różne zwyczaje kulinarne. Rodzaje pożywienia: Rodzaje kuchni: - kuchnia domowa
- kuchnia wegetariańska
- kuchnia wojskowa
Kuchnie narodowe wg pochodzenia Zobacz też Bibliografia- Prosper MontaLarousse Librarie, Prosper Montagné, Larousse, Comité gastronomique, Joel Robuchon:
Larousse Gastronomique
. Paris / Nowy Jork: Clarkson Potter / Larousse, 2001 (oryg. wydanie 1938). , .
OCLC
46872358
. [dostęp 2009-01-10]. (
ang.
)
Linki zewnętrzne
Inne hasła zawierające informacje o "Sztuka kulinarna":
Linz
...
Sztuka
...
Antanas Smetona
...
Ewangeliści
...
Chronologia powstawania dzieł Williama Szekspira
...
David Garrick
...
Sztych
...
Aleksandr Suworow
...
Jarząb pospolity
i
ogrodach
. Oprócz formy typowej używa się w tym celu różnych odmian ozdobnych.
Sztuka kulinarna
. Surowe owoce są niejadalne, nie tylko z powodu gorzkiego smaku, ...
Ajschylos
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Sztuka kulinarna":
206 Kultura, nauka i sztuka okresu międzywojennego (plansza 3)
...
012. Islam (plansza 12)
...
010c. Rzym (plansza 3)
...
|